پایان نامه با کلید واژگان کسب و کار، استاندارد، تحلیل عامل، تحلیل عاملی

مربوط به فرضیه ششم ۱۹۱
جدول ۴-۴۹ آزمون t برای فرضیه ششم ۱۹۱
جدول ۴-۵۰ آمارههای مربوط به فرضیه هفتم ۱۹۲
جدول ۴-۵۱ آزمون t برای فرضیه هفتم ۱۹۲
جدول ۵-۱ آمارههای مربوط به فرضیه اصلی ۱۹۴
جدول ۵-۲ آزمون t برای فرضیه اصلی ۱۹۴
جدول ۵-۳ آمارههای مربوط به فرضیه اول ۱۹۵
جدول ۵-۴ آزمون t برای فرضیه اول ۱۹۵
جدول ۵-۵ آمارههای مربوط به فرضیه دوم ۱۹۶
جدول ۵-۶ آزمون t برای فرضیه دوم ۱۹۶
جدول ۵-۷ آمارههای مربوط به فرضیه سوم ۱۹۷
جدول ۵-۸ آزمون t برای فرضیه سوم ۱۹۷
جدول ۵-۹ آمارههای مربوط به فرضیه چهارم ۱۹۸
جدول ۵-۱۰ آزمون t برای فرضیه چهارم ۱۹۸
جدول ۵-۱۱ آمارههای مربوط به فرضیه پنجم ۱۹۹
جدول ۵-۱۲ آزمون t برای فرضیه پنجم ۱۹۹
جدول ۵-۱۳ آمارههای مربوط به فرضیه ششم ۱۹۹
جدول ۵-۱۴ آزمون t برای فرضیه ششم ۲۰۰
جدول ۵-۱۵ آمارههای مربوط به فرضیه هفتم ۲۰۰
جدول ۵-۱۶ آزمون t برای فرضیه هفتم ۲۰۰
رتبهبندی مربوط به مؤلفهی زنجیرهی تأمین ۲۰۲
رتبهبندی مربوط به مؤلفهی ارزش کسب و کار ۲۰۲
رتبهبندی مربوط به مؤلفهی مدیریت ارتباط با مشتری ۲۰۳
رتبهبندی مربوط به مؤلفهی فناوری اطلاعات ۲۰۴
رتبهبندی مربوط به مؤلفهی فعالیتهای عملیاتی ۲۰۴
رتبهبندی مربوط به مؤلفهی عملکرد سازمانی ۲۰۵
رتبهبندی مربوط به مؤلفهی شرایط محیطی ۲۰۶
فهرست اشکال
شکل ۲-۱ فلسفه شکلگیری کسب و کار الکترونیکی ۱۶
شکل ۲-۲ مثلث منطق تجاری ۱۸
شکل ۲-۳ مدل شل در اقتصاد شبکهای (توبیاس کولمان، ۲۰۰۴) ۲۷
شکل ۲-۴ عملکرد صادراتی و پیوندهای کسب و کار الکترونیکی ۳۳
شکل ۴-۱ تحلیل عاملی تأییدی متغیر زنجیره تأمین با ضرایب غیر استاندارد ۹۳
شکل ۴-۲ تحلیل عاملی تأییدی متغیر زنجیره تأمین با ضرایب استاندارد ۹۴
شکل ۴-۳ تحلیل عاملی تأییدی متغیر ارزش کسب و کار با ضرایب غیر استاندارد ۹۹
شکل ۴-۴ تحلیل عاملی تأییدی متغیر ارزش کسب و کار با ضرایب استاندارد ۹۹
شکل ۴-۵ مدل اصلاحی تحلیل عاملی تأییدی متغیر ارزش کسب و کار با ضرایب غیر استاندارد ۱۰۱
شکل ۴-۶ مدل اصلاحی تحلیل عاملی تأییدی متغیر ارزش کسب و کار با ضرایب استاندارد ۱۰۲
شکل ۴-۷ ارزیابی نرمال بودن تک متغیره و چند متغیره ۱۰۵
شکل ۴-۸ تحلیل عاملی تأییدی متغیر مدیریت ارتباط با مشتری با ضرایب غیر استاندارد ۱۰۶
شکل ۴-۹ ارزیابی نرمال بودن دادههای متغیر فناوری اطلاعات ۱۰۷
شکل ۴-۱۰ تحلیل عاملی تأییدی متغیر فناوری اطلاعات با ضرایب غیر استاندارد ۱۰۸
شکل ۴-۱۱ تحلیل عاملی تأییدی متغیر فناوری اطلاعات با ضرایب استاندارد ۱۰۸
شکل ۴-۱۲ تحلیل عاملی تأییدی متغیر فعالیتهای عملیاتی با ضرایب غیر استاندارد ۱۱۲
شکل ۴-۱۳ تحلیل عاملی تأییدی متغیر فعالیتهای عملیاتی با ضرایب استاندارد ۱۱۳
شکل ۴-۱۴ تحلیل عاملی تأییدی متغیر عملکرد سازمانی با ضرایب غیر استاندارد ۱۱۹
شکل ۴-۱۵ تحلیل عاملی تأییدی متغیر عملکرد سازمانی با ضرایب استاندارد ۱۱۹
شکل ۴-۱۶ تحلیل عاملی تأییدی متغیر شرایط محیطی با ضرایب غیر استاندارد ۱۲۴
شکل ۴-۱۷ تحلیل عاملی تأییدی متغیر شرایط محیطی با ضرایب استاندارد ۱۲۴
شکل ۴-۱۸ مدل کلی با ضریب غیر استاندارد ۱۳۵
شکل ۴-۱۹ مدل کلی با ضرایب استاندارد ۱۳۵
شکل ۴-۲۰ اصلاح تحلیل عاملی مدل کلی با ضریب غیر استاندارد ۱۴۹
شکل ۴-۲۱ اصلاح تحلیل عاملی مدل کلی با ضریب استاندارد ۱۴۹
فهرست نمودارها
نمودار ۲-۱ تعریف تجارت الکترونیکی و کسب و کار الکترونیکی ۱۵
نمودار ۲-۲ مدل رشد کسب و کار از سنتی به الکترونیکی ۲۹
نمودار ۲-۳ فرآیند مدیریت ۳۰
نمودار ۴-۱ توصیف نمونه آماری بر حسب جنسیت ۶۹
نمودار ۴-۲ توصیف نمونه آماری بر حسب تحصیلات ۷۰
نمودار ۴-۳ تفکیک نمونه آماری بر حسب سن ۷۱
نمودار ۴-۴ تفکیک نمونه آماری بر حسب سابقه کاری ۷۲
چکیده
کسب و کار الکترونیکی پدیدهای است که تحول همه جانبه در تمام ابعاد فعالیتهای تجاری شرکتها برای دستیابی به تسهیل تجاری را میطلبد. این امر علاوه بر تحولات خرد که در سطح بنگاه اتفاق میافتد به شدت مستلزم تحولاتی در محیط حاکم بر شرکتهای تجاری و کشورهاست که به نحو مؤثر میتواند بستر لازم را برای توسعه ملی کسب و کار الکترونیکی در اختیار قرار دهد. کسب و کار الکترونیک تاثیر به سزایی بر تمامی کارکردهای تجاری دارد. با بروز فناوریهای جدید اطّلاعاتی در دههی گذشته، نقش فناوری به خودی خود نمی تواند بیش از این به نحوی نزدیک بینانه به عنوان عاملی در تسهیل فرایندهای شرکت به شمار آید، بلکه میبایست این مساله را به عنوان یکی از عوامل کلیدی استراتژی شرکت در نظر آورد. تسهیل در فرایندهای تجاری از طریق فناوریهای کسب و کار الکترونیک به عنوان یک چالش حسّاس و بنیادین برای تمامی صنایع و شرکتها به شمار میرود. این مطالعه به دنبال تأثیر کسب و کار الکترونیک بر تحویل به موقع مشتریان است، که بدین منظور با تحلیل عاملی اکتشافی ۷ مولفه استخراج شد و جهت نظر خواهی از کارمندان شرکت ایران خودرو ۴۰۰ پرسشنامه در بین آنها توزیع و جمعآوری گشت. دادههای جمعآوری شده با استفاده از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار ایموس گرافیک مورد سنجش قرار گرفت و در نهایت نتایج نشان داد که روابط تمامی مولفهها با تحویل به موقع به مشتریان مورد تایید قرار گرفت است. آلفای کرونباخ محاسبه شده برای این تحقیق ۸۸۱/۰ میاشد که نشان از پایایی بالای آن دارد.
کلید واژگان: کسب و کار الکترونیک ـ تحویل به موقع ـ ایران خودرو.
مقدمه
این پایان نامه به مطالعهی نقش متغیرهای تأثیرگذار کسب و کار الکترونیک در تحویل به موقع به مشتریان میپردازد. نتایج حاصل از این مطالعه باید کاربران را در تصمیمگیری در فعالیتهای کسب و کار و همچنین بازاریابی برای استراتژی و بقا در یک محیط رقابتی کمک کند. این پایان نامه شامل پنج فصل میباشد: پنج فصل این پایان نامه شامل: مقدمه، چکیدهای از ادبیات، روش، تجزیه و تحلیل و ارائه یافتهها، و خلاصه و نتیجهگیری است. در فصل اول مقدمه به ماهیت این مطالعه میپردازد. این فصل شامل پسزمینه مسئله، هدف از مطالعه، اطلاعات مربوط صنعت خودرو سازی در ایران، بیان مسئله، سوالات پژوهش، مفروضات و محدودیتها، تعاریف از اصطلاحات کلیدی و خلاصه میشود.
فصل اول
کلیات تحقیق
۱-۱- بیان مساله
کسب و کار الکترونیک به عنوان یکی از زیرمجموعههای فناوری اطلاعات و ارتباطات در دهه گذشته رشد بالایی را تجربه کرده است. به طوری که رویکرد سیاست اکثر موسسات تجاری در پذیرش و به کارگیری کسب و کار الکترونیک در جهت ورود به بازارهای جهانی و جذب مشتریان جدید و موثر و کارا در این راستاست. تاثیر گسترش و رشد فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی و ورود آنها به عرصه سیستمهای سازمانی بر توسعه راهبردهای اقتصادی موجب ایجاد تحول و بازنگری در رویکرد سنتی به موضوع تجارت و بازار میشود. در این بین توسعه روز افزون اینترنت در کشورها و گسترش ارتباطات الکترونیکی بین افراد و سازمانهای مختلف از طریق دنیای مجازی اینترنت بستری مناسب و مساعد برای برقرای مراودات تجاری و اقتصادی فراهم کرده است. کسب و کار الکترونیک تاثیر به سزایی بر تمامی کارکردهای تجاری دارد. در واقع اصلی ترین سوال این نیست که آیا شرکتها میبایست از کسب و کار الکترونیک استفاده کنند یا خیر بلکه نحوهی اجرای کسب و کار الکترونیک در کسب مزیت رقابتی امری مهم تر به شمار میرود. فعّالیتهای کسب و کار الکترونیک اکنون در شبکهای گسترده از شرکایی که به صورت دیجیتالی به هم پیوستهاند مشغول فعّالیتاند تا امکان بهینه سازی تقاضا/ظرفیت/قیمت را در عین ارائهی رابطهای خدماتی میان فرد و خدمات در مسیرهای گوناگون با سرعت ارتباطی چشمگیر فراهم آورند. (George Xirogiannis et al 2010). بدیهی است یکی از مهم ترین شاخصههای سنجش مشتریان در زمینه ارائه خدمات، دریافت به موقع خدمات و زمان دسترسی به آن است که مورد توجه محققین بسیاری نیز بوده است. با این حال تأثیر فناوریهای نوین بر ارائه سریع تر خدمات تاکنون چنانچه باید و شاید در بررسیها و تحقیقات مورد بررسی قرار نگرفته است. تحقیقات داخلی صورت گرفته در زمینه کسب و کار الکترونیک اغلب مربوط به راههای ترویج کسب و کار الکترونیک در شرکتها و نهادها بوده و تاکنون به مؤلفههای کسب و کار الکترونیک و تأثیر آن بر دیگر جنبههای فرهنگ و فعالیتهای سازمانی توجه لازم صورت نگرفته است. در مورد تحویل به موقع به مشتریان نیز کمتر تحقیقی این مؤلفه را به عنوان موضوع اصلی خود در نظر گرفته است بنابراین بررسیهای ما در زمینه تحقیقات داخلی نتیجه قابل ذکری به دست نداده است و نیازمند بررسیهای تکمیلی در این موضوع هستیم.
۱-۲ اهمیت موضوع تحقیق
به کارگیری کسب و کار الکترونیک منافع متعددی را به دنبال دارد. بسیاری از بنگاهها به دلیل پایین بودن هزینه مشارکت را قبول میکنند اینترنت باعث ارزانی دسترسی به اطلاعات و بازارهای جهانی میشود. این عامل موجب میگردد سرعت عمل در بازارهای چند منظوره که برای تولید کالاها و اطلاعات است، بالا برود. به طور بالقوه شکل تازهای به سازماندهی زیرساخت مشاغل موجود میبخشد و با ارزشگذاری مجدد، راه را برای انجام معاملات تجاری باز میکند و با مهندسی مجدد بازرگانی محدودیتهایی که به طور سنتی تولیدکنندگان را از مشتریان جدا میساخت رها میسازد. از سوی دیگر، فعالیتهای منفصل و جدا از هم نظیر سفارش، پرداخت و خدمات بعد از فروش، ممکن است به یک فرآیند واحد ادغام شده و باعث کاهش هزینههای اعتباری گردد. نتیجه چنین فرایندی منتهی به افزایش کارایی و رقابتپذیری در بین بنگاههای صادراتی است. با توجه به مطالب مطرح شده از کسب و کار الکترونیک برای افزایش انگیزه بازرگانی بخصوص صادراتی میتوان گفت ورود به سازمان تجارت جهانی و قرار گرفتن در وضعیت رقابتی امری اجتناب ناپذیر است. از این رو استفاده از فناوریهای نوین تجاری در بنگاههای صادراتی مورد تأکید قرار میگیرد. از آنجا که موفقیت در کسب و کار الکترونیک نیازمند توجه به عوامل جانبی و تأثیرگذار بر آن است لذا شناخت متغیرهای بومی و اثر گذار بر آن میتواند رهگشا بوده و ضرورت این تحقیق را تا حد زیادی بیان کند.
۱-۳ اهداف تحقیق
به طور کلی هدف از این تحقیق توسعه منابع مطالعاتی موجود از طریق بررسی مؤلفههای کسب و کا